HESTEFOTOGRAFERING

Pris: 1300,-

Du har nok allerede tusenvis av bilder av hesten din, eller hva? Som hestefolk flest er sikkert mobilen fylt til randen av bilder og filmer fra forskjellige vinkler, både fra bakken og fra når du rir. Men; ingen mobil kan erstatte en profesjonell fotograf, som er trent til å se vinkler, farger, utsnitt og komposisjon i bildet. 

Ønsker du stemningsfulle bilder av hesten i ditt hjerte på veggen, ridebilder til å publisere på sosiale medier eller er du en rideskole/treningsstall som trenger nytt visuelt materiale til markedsføring? Eller kanskje du har noe helt annet i tankene? Ikke nøl med å ta kontakt! Reising er ikke noe problem, jeg kommer gjerne til deg.

HVA KAN DU FORVENTE?

En fotografering varer normalt mellom 45-60 minutter, men jeg gir meg ikke før jeg vet at vi har nok materiale. Etter fotograferingen får du tilgang til et digitalt galleri, der du kan velge ut bilder i ro og fred. Fra en fotografering på rundt en time kan antall bilder i galleriet variere mellom 40-100 bilder, alt etter hvilken type fotografering det er og om vi har vært innom flere forskjellige lokasjoner/bildetyper. Bildene i galleriet er uredigert, og blir retusjert når du velger ut dine favoritter. Dette så jeg kan bruke mer tid på å finpusse på de bildene du ønsker.

Over halve livet har jeg brukt enten på en hesterygg, eller bak et kamera – og helst i kombinasjon med hest foran kameralinsen. Gjennom 13 års erfaring med fotografering av hest har jeg tilegnet meg et trent øye som lett kan fange opp når hesten er i sitt beste moment, enten når den står i ro eller når den er i bevegelse. I tillegg til å være fotograf er jeg også utdanna ridelærer, noe som betyr at jeg har lang og god erfaring med håndtering av hester og å lese situasjoner i forhold til sikkerhet. Med ridelærerutdannelsen i ryggen har jeg også mulighet til å gi ridetips som kan heve kvaliteten på utfallet av ridebilder. Det kan være snakk om små detaljer, som at hesten må komme litt mer ut i nesa eller at rytter kan prøve å senke hånden litt.

Du kan forvente en fotograf som opptrer profesjonelt, og for meg er det viktig at du sitter igjen med en god følelse etter endt fotografering. 

HVA SIER ANDRE?

"Astrid tar utrolig gode bilder, og jobber alltid for å forevige dine fineste øyeblikk. Kundeservicen er på topp, og du kan føle deg fullstendig trygg på at du får de produktene du ønsker deg. En føler seg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen, og merker fort at hun ønsker at du skal sitte igjen med en god følelse etter fotograferingen. Du får selv mulighet til å velge ut de bildene du ønsker, som nesten kan føles vanskelig, fordi det er så mange gode bilder å velge mellom, med andre ord et luksusproblem!"

- Emma

"Elsket virkelig fotograferingen jeg hadde med Astrid! Jeg tok kontakt fordi jeg ønsket profesjonelle og flotte bilder av meg og Marissa sammen. Fotograferingen var utrolig fin, og Astrid har virkelig et øye for detaljer. Hun har stor kunnskap om hest, noe som gjør at hun kan veilede rytter og gi tips til hvordan bildene kan bli bedre! Gjennom hele fotograferingen hadde jeg og Astrid en god dialog, og hun var hele tiden åpen for tilbakemeldinger og inputt fra meg. Jeg hadde en utrolig hyggelig opplevelse med fotograferingen, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med materialet og bildene hun tok. Jeg fikk både portrettbilder og situasjonsbilder av meg og Marissa, bildene hadde en god kvalitet og flotte detaljer.

Astrid har virkelig et øye for det hun driver med, og hun klarer alltid å fange opp de beste øyeblikkene med kameraet. Hennes kunnskap og erfaring gjør virkelig at hun klarer å forevige de beste øyeblikkene av hest og rytter! Jeg kan varmt anbefale Astrid, og det er ikke siste gangen jeg kommer til å bruke henne til å fotografere både portrettbilder og situasjonsbilder med hestene."

- Linn

SPØRSMÅL OG SVAR

Hesten min kan ikke stå stille uten grime og leietau:

Ønsker du bilder uten grime/leietau eller hodelag har jeg en egen fotogrime som du kan låne til din hest. Den er enkel for meg å fjerne i Photoshop i etterkant av fotograferingen, og det ser ut som at hesten står uten utstyr. 

Hesten min er utålmodig, og kommer ikke til å stå stille lenge nok:

Jeg har god tålmodighet, og vi holder på så lenge vi trenger. Om hesten trenger en liten tur eller å få ut litt energi før vi fortsetter er ikke det noe problem for meg. Ofte blir folk overrasket over at jeg har fått så mange blinkskudd av hesten, til tross for at den knapt stod i ro i et sekund.

Jeg bor ikke i nærheten av deg, kan jeg fremdeles booke deg?

Hovedbasen min er i Kragerø, men jeg har ikke noe problem med å reise. Jeg elsker å kjøre bil, så noen timer på veien syns jeg bare er helt strålende. Om jeg må lenger enn 10 km unna Sannidal (Kragerø) kommer reiseutgifter i tillegg, det samme om jeg må ta fly og booke overnatting på reisen. Om det er veldig langt unna kan det lønne seg å finne flere i området som ønsker fotografering, da kan dere nemlig dele reiseutgiftene på antall fotograferinger.

Når bør fotograferingen gjennomføres?

Fotografering kan gjøres når som helst på året. Alle årstidene har sine fordeler og ulemper, både med vær, vinterpels og utrent hest etter sommerbeite (for å ta noen vanlige eksempler). Ikke la det stoppe deg! Book en fotografering når du føler for det, så gjør vi det beste ut av det vi har når dagen for fotograferingen kommer.

Jeg vet ikke hvor vi skal ta bildene:

Det trengs ikke store områder med fancy bakgrunner for å få til et fint bilde. Om du finner en unik og slående lokasjon er det selvfølgelig helt gull, men jeg kan klare meg med omtrent hva som helst i bakgrunnen. Gå en tur i nærområdet for å sjekke ut hva som kan passe, send meg et bilde så kan jeg se om det går eller om vi bør finne noe annet. Når jeg ikke har vært på stedet før kan jeg gjerne komme litt tidligere for å se meg litt rundt etter fine steder å ta bildene om du ikke har pekt deg ut et favorittsted allerede.

Hva om det regner?

Været er noe av det mest uforutsigbare vi har her i Norge. Det kan vi dessverre ikke styre. Jeg gjør det beste ut av det vi har, enten om det er overskyet, regn eller skarpt sollys. Vi kan for eksempel ta bildene i en døråpning, eller i skogen der regner ikke kommer like godt til. Ellers kan også regn gi en fin stemning i bildene.

Hva er inkludert i prisen for fotografering?

Inkludert i prisen på 1300,- er selve fotograferingstimen, samt forarbeidet jeg har med klargjøring av kamerautstyr, planlegging av fotograferingen, samtaler med deg som kunde og utsending av digitalt galleri som du kan bla i når du skal velge ut hvilke bilder du ønsker å kjøpe i etterkant.

Hvilke produkter kjøper folk vanligvis?

For privatpersoner er det vanligste å kjøpe fotoboks, album eller bilde på vegg, da får du også med de digitale filene til de bildene som er inkludert i produktet. For bedrifter som skal bruke bildene i markedsføring er det mest vanlig å kjøpe digitale filer, samt bilder som kan henge på vegg i lokale.

Jeg ønsker å booke fotografering, hvordan går jeg frem?

Så utrolig hyggelig! Send inn en forespørsel i kontaktskjemaet under, ta kontakt på e-post (astridmarie.ardal@gmail.com) eller på Facebook (AM Årdal Foto) så finner vi en dato som kan passe for oss begge. Ved booking får du tilsendt en digital kontrakt som må signeres for å sikre avtalen. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg!

Ønsker du å booke, eller har du noen spørsmål om fotografering? 

Send meg gjerne en melding gjennom kontaktskjemaet under, så svarer jeg så fort jeg får mulighet!